Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
56 views 5 sec 0 Comment

Πατέλης: Η Ελλάδα δεν θα έχει τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη

Γιάννης Διαμάντης - 16 Ιουνίου, 2020

Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό ύφεσης στην Ευρωζώνη εμφανίστηκε ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters στο περιθώριο του  9ου Greek Investment Forum-New York που συνδιοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο κ. Πατέλης τόνισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας δεν θα κινηθεί χειρότερα συγκρτικά με εκείνη στην Ευρωζώνη. Αιτιολογώντας την θέση του, αναφέρθηκε στη διάρκεια του lockdown στην Ελλάδα, καθώς επίσης και στα στοιχεία που εμφάνισαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι μεταφορές.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, λέγοντας ότι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις βλέπουν την χώρα μας ως ευκαιρία για επενδύσεις.

Επιπλέον, έδωσε το στίγμα της οικονομικής πολιτικής, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θα προσπαθήσουμε, βασιζόμενοι στην καλή εικόνα που εξέπεμψε η Ελλάδα από τη διαχείριση του κορωνοϊού, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας αλλά και συνολικά εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν να φέρουμε κάποιους από τους 800.000 συμπολίτες μας που έφυγαν από την Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Πατέλης εξήρε την σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι εξίσου σημαντική με το ύψος της χρηματοδότησης είναι η κατάλληλη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ετικέτες: Ελλάδα, Ευρωζώνη, Ύφεση

PREVIOUS

Στο Ισραήλ αύριο ο Κ. Μητσοτάκης και υπουργοί

NEXT

ΔΝΤ: Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας ο Μιχάλης Μασουράκης
Related Post
1 Σεπτεμβρίου, 2021
Αφγανιστάν: Σημαντικός αριθμός ελικοπτέρων και αεροσκαφών στα χέρια των Ταλιμπάν μετά την αμερικανική αποχώρηση
13 Οκτωβρίου, 2021
Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση του Γιάννη Στουρνάρα
19 Ιανουαρίου, 2021
ΗΠΑ: Νέα Υφυπουργός Υγείας η Ρέιτσελ Λέβιν
15 Νοεμβρίου, 2023
Κομισιόν: Ανάπτυξη πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης για την ελληνική οικονομία
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved