Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
58 views 3 sec 0 Comment

Στίγκλιτς: Η ανεργία στις ΗΠΑ μπορεί να ξεπεράσει εκείνη της Μεγάλης Ύφεσης

Γιάννης Διαμάντης - 16 Απριλίου, 2020

Σφοδρή επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση του κορωνοϊού εξαπέλυσε ο επιφανής οικονομολόγος, Γιόζεφ Στίγκλιτς.

Σύμφωνα με τον κ. Στίγκλιτς, ο Αμερικανός Πρόεδρος ευθύνεται για την περικοπή των πόρων για την αντιμετώπιση των πανδημιών, καθώς επίσης και για μη χρήση της εξουσίας του ώστε να εξασφαλιστούν υλικά για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Κατόπιν, ο ίδιος αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, τονίζοντας ότι υπάρχει πιθανότητα περίπου το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού να μείνει άνεργο. Όπως είπε, «ουδέποτε στο παρελθόν είχαμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο τόσο αιφνίδιο. Οι εκτιμήσεις είναι ότι η ανεργία έχει ήδη φθάσει στο 15%, το υψηλότερο ποσοστό από την Μεγάλη Ύφεση. Και δεν θα εκπλαγώ αν φθάσει στο 20%, 30%».

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της πολιτικής των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την στήριξη των επιχειρήσεων προκειμένου να μην απολυθεί το προσωπικό τους, θεωρώντας ότι αυτή η πρακτική είναι καλύτερη από εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος αποφάσισε την αποστολή σε κάθε ενήλικα επιταγών -βοηθημάτων 1.200 δολαρίων, που απαίτησε να φέρουν μάλιστα την υπογραφή του καθώς οι ΗΠΑ οδεύουν στις κάλπες τον προσεχή Νοέμβριο. «Οι περισσότεροι Αμερικανοί βασίζονται στους εργοδότες τους για την ασφάλιση υγείας  και σε αυτή την περίοδο αυτό είναι καταστροφικό. Οι επιταγές δεν θα φθάσουν στα χέρια εκείνων που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δυστυχώς, με τα κριτήρια που έθεσε η κυβέρνηση Τραμπ, αυτά τα άτομα που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη είναι εκείνα που δεν υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις. Η κυβέρνηση λέει τώρα ότι θα περάσουν μήνες μέχρι να φθάσουν στα χέρια τους οι επιταγές τους, αφήνοντας αυτά, τα πλέον ευάλωτα άτομα χωρίς υποστήριξη», ανέφερε ο κ. Στίγκλιτς.

Ετικέτες: Ανεργία, Κορωνοϊός, Στίγκλιτς, Τραμπ

PREVIOUS

Κορωνοϊός-Γερμανία: Ανοίγουν τα πολυκαταστήματα έως 800 τ.μ.

NEXT

Βρούτσης: Καμία εκκρεμής σύνταξη μέχρι τα μέσα του 2022
Related Post
15 Ιουνίου, 2022
Επίσκεψη στην Καλαμάτα θα κάνει αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
25 Νοεμβρίου, 2020
Κομισιόν: Εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό ακόμα και πριν τα τέλη του 2020
12 Νοεμβρίου, 2020
Καραμούζης (Grant Thornton): Αργή ανάκαμψη της οικονομίας το 2021
18 Ιουλίου, 2023
Ανησυχητική η κατάσταση από Δερβενοχώρια έως Μάνδρα – Μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών- Μάχη με τη φωτιά η Πυροσβεστική αυτήν την ώρα
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved