Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
70 views 3 sec 0 Comment

Αδ. Γεωργιάδης: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει»

Γιάννης Διαμάντης - 28 Μαρτίου, 2020

Την ανάγκη της παροχής ρευστότητας στην οικονομία μετά την κρίση του κορωνοϊού εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως απαιτείται γενναία στήριξη της οικονομίας, χωρίς όμως να προκληθούν νέα βάρη.

Αρχικά, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό, τι απαιτείται για την οικονομία, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα μέσα. «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Προσπαθούμε να είμαστε λίγο μαζεμένοι, κυρίως γιατί δεν γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει αυτό πρέπει να έχουμε δυνάμεις. Το να περάσουμε ξανά σε μία στιγμή ξανά σε οικονομικά προβλήματα, βιωσιμότητας, χρέους, δεν θα ήταν καλή ιδέα. Άρα, οι παρεμβάσεις μας πρέπει να έχουν μέσα στην εξίσωση, πρέπει τα οικονομικά μας να μένουν σταθερά για ένα διάστημα. Παρ’ όλα ταύτα, όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε θα αξιοποιηθούν για να πάρει ξανά μπρος η οικονομία μόλις ανοίξουν τα μαγαζιά», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «ο σχεδιασμός είναι να στήσουμε τον εγγυοδοτικό μηχανισμό που θα μπορέσει να διαθέσει δάνεια μέσω τραπεζικού συστήματος πολλών δισεκατομμυρίων, ώστε μόλις ανοίξει η οικονομία να βγούμε αμέσως και να προκαλέσουμε ένα σοκ ρευστότητας στην ελληνική αγορά, αν αυτό έχει ως δεδομένο ότι η κρίση θα είναι χρονικά διαχειρίσιμη».

Αναφορικά με την στάση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας κατά την πανδημία, επισήμανε πως «πλην κάποιων μικρών παραφωνιών τύπου Καψώχα, Καρανίκα, Κούλογλου, σε γενικές γραμμές το πολιτικό μας σύστημα έχει ανταπεξέλθει». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι η ομόφωνη ψήφιση της τροπολογίας για την παραγωγή αντισηπτικών από εταιρείες που παράγουν καλλυντικά αποτελεί ένα «καλό δείγμα».

Σχετικά με την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση εξαιτίας του νέου ιού, είπε ότι η ίδια ξέφυγε από την ιδεολογική της γραμμή, κάτι που συνέβη αντίστοιχα και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που προχώρησε σε ιδιωτικοποιήσεις, την δημιουργία του υπερταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας κ.ά.

Ετικέτες: Άδωνις Γεωργιάδης, οικονομία, Ρευστότητα

PREVIOUS

Τσίπρας για τους δικηγόρους: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να παρέμβει προσωπικά και να πάρει πίσω αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση

NEXT

Κορωνοϊός: Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Ουχάν
Related Post
17 Νοεμβρίου, 2021
6682 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα κατέγραψε ο ΕΟΔΥ
7 Μαρτίου, 2023
Μεταφορά κρατουμένου από την Τουρκία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα του πατέρα του μηχανοδηγού
12 Νοεμβρίου, 2021
Β. Μακεδονία: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας – Διατηρείται η κυβέρνηση Ζάεφ
15 Ιουλίου, 2023
Κρήτη: Τραυματισμός τουρίστριας από αδέσποτη σφαίρα σε ταβέρνα
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved