
Μια μεγάλη νίκη που αυξάνει τις πιθανότητές του για την ανάληψη του χρίσματος των Δημοκρατικών πέτυχε ο Μπέρνι Σάντερς στην πολιτεία της Νεβάδα.
Με την ενσωμάτωση στο 60%, ο Γερουσιαστής από το Βερμόντ λαμβάνει ποσοστό 46%, αφήνοντας σε μεγάλη απόσταση τον πρώην Αντιπρόεδρο επί θητείας Μπαράκ Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν, με 19,6%.
Πιο κάτω βρίσκονται ο Πιτ Μπάτιγκιγκ με 15,3% και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν με 10,1%.
Παράλληλα, ο Σάντερς εκλέγει 10 εκπροσώπους, την ώρα που κανείς από τους αντιπάλους του δεν εκλέγει εκπρόσωπο.
Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει αποκτήσει ο Σάντερς, ο οποίος μοιάζει ως ο επικρατέστερος για να εκπροσωπήσει το κόμμα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2020.
Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τους φίλους του για τον αγώνα που έκαναν, με τον ίδιο να έρχεται για πρώτη φορά δεύτερος στις προκριματικές εκλογές. Μάλιστα, έσπευσε να δώσει το σύνθημα για την επόμενη μέρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «…είμαστε ζωντανοί, επιστρέφουμε και θα κερδίσουμε».
Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην επόμενη αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στη Νότια Καρολίνα.