Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
75 views 2 sec 0 Comment

Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία βελτιώνεται

Γιάννης Διαμάντης - 27 Ιανουαρίου, 2020

Τις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται για την ελληνική οικονομία εξήρε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταïκούρας.

Μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑÏ 100,3», ο ΥΠΟΙΚ προανήγγειλε, αρχικά, την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με ομόλογο 15ετούς διάρκειας.

Σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια», ο κ. Σταïκούρας ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική απόσταση να διανυθεί για την διευκόλυνση των πολιτών. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο «Ηρακλής» αναμένεται να δώσει σημαντική βοήθεια στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, ο αρμόδιος Υπουργός σημείωσε ότι οι βασικοί άξονες της πολιτικής είναι η εξασφάλιση δεύτερης ευκαιρίας για τις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη, η πάταξη των στρατηγικών κακοπληρωτών και η δημιουργία ενός δικτύου ασφαλείας ευάλωτων νοικοκυριών.

Κατόπιν, για τον δημιονομικό χώρο επεσήμανε πως η δημιουργία του αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, ένα μέρος του οποίου προσανατολίζεται προς την θέσπιση μειώσεων στους φόρους, στον ΕΝΦΙΑ και στην εισφορά αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, το υπόλοιπο τμήμα του θα κατευθυνθεί προς τις αμυντικές δαπάνες και την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας.

Επιπλέον, ο κ. Σταïκούρας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει την αξιοπιστία στο εξωτερικό, στοιχείο που είναι απαραίτητο στοιχείο για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ερωτώμενος για τα σενάρια που έκαναν λόγο για διαφωνία του με το Υπουργείο Εργασίας ως προς το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο ίδιος διέψευσε τις όποιες φήμες. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι κατά την διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2020 προβλέπεται μείωση 0,9% των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

 

Ετικέτες: Ελληνική Οικονομία, Προοπτικές, Σταϊκούρας

PREVIOUS

ΟΔΔΗΧ: Έξοδος στις αγορές με έκδοση 15ετούς ομολόγου

NEXT

ΔΝΤ: Σε θετική τροχιά η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Related Post
10 Οκτωβρίου, 2022
Μηταράκης: Τα δίκτυα λαθροδιακίνησης αποφασίζουν ποιος θα εισέλθει στην Ευρώπη – Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να προστατεύει τα σύνορα της
28 Ιουνίου, 2022
Λαγκάρντ: Ο πληθωρισμός είναι μία μεγάλη πρόκληση για τη νομισματική πολιτική μας
24 Μαΐου, 2023
Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά
22 Μαρτίου, 2022
Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved