Όλα στο προσκήνιο!
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
twitter
LinkedIn
Facebook
Youtube
Menu   ≡ ╳
  • Συνεντεύξεις
  • Αφιερώματα
  • News
  • Η Δική μας Άποψη
    • Μικρά Βέλη
  • Contact Us
☰
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Home > News
68 views 4 sec 0 Comment

Μηταράκης: Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών το 2020

Γιάννης Διαμάντης - 18 Δεκεμβρίου, 2019

Πολύ σημαντική για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και θέσεων πλήρους απασχόλησης είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ένα μέτρο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά από τον Ιούλιο του 2020, με μία μείωση 0,9%, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Ωστόσο, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως, σε όλες αυτές τις προσπάθειες της κυβέρνησης, προαπαιτούμενο για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προωθεί είναι η ύπαρξη μίας ισχυρής και δυναμικής οικονομίας, και αυτός παραμένει ο βασικός στόχος.

Σε σχέση με την πορεία της οικονομίας και με το πώς διαμορφώνονται οι συνθήκες στην αγορά εργασίας, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως τα ποσοστά ανεργίας συνεχίζουν και μειώνονται, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

«Η καταπολέμηση της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας μπορεί να επιτευχθεί με τρεις τρόπους: πρώτον, με την αύξηση των ελέγχων για παραβατικές συμπεριφορές από τις επιχειρήσεις, δεύτερον, με την κινητροδότηση των επιχειρήσεων για πρόσληψη εργαζομένων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και, τρίτον, με την αύξηση του υπερωριακού κόστους» σημείωσε ο κ. Μηταράκης σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πλευρά της κυβέρνησης.

Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα και την κριτική της αντιπολίτευσης, ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές, με το προεκλογικό μέρισμα που έδωσε, ξόδεψε ένα σημαντικό μέρος της δημοσιονομικής δυνατότητας του κράτους για το 2019. Ωστόσο, σχεδόν ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, 250.000 νοικοκυριά, θα λάβουν εφέτος το κοινωνικό μέρισμα και τα νούμερα αυτά αντιστοιχούν σε ένα πολύ σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Συνολικά, το 2019 δόθηκε η μεγαλύτερη στήριξη από το κράτος στα χρόνια της κρίσης».

Σχετικά με τον προϋπολογισμό, ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε πως η κυβέρνηση, αυτήν τη στιγμή, προβλέπει ένα οριακό υπερπλεόνασμα, εν αντιθέσει με τα υπερπλεονάσματα στα οποία στοχοθετούσε η προηγούμενη κυβέρνηση και τα οποία έπνιγαν την οικονομία, ενώ προβλέπει 1,2 δισ. ευρώ σε θετικά μέτρα, τα οποία θα οδηγήσουν στην επίτευξη του 2,8% ανάπτυξη.

Τέλος, αναφερόμενος στοn μόνιμο μηχανισμό στήριξης για τους συνταξιούχους που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση, ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε πως θα ενσωματωθεί στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στις αρχές του 2020. Στη συνέχεια, αποσαφήνισε πως στον προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί 971 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των συνταξιούχων, συνολικά 29 δισ. ευρώ συνταξιοδοτική δαπάνη και 14,5 δισ. ευρώ κρατική στήριξη.

https://www.protothema.gr/

Ετικέτες: Ασφαλιστικές Εισφορές, Μείωση, Μηταράκης

PREVIOUS

ΗΠΑ: Φυλάκιση για τον πρώην συνεργάτη του Τραμπ, Ρικ Γκέιτς

NEXT

Έκλεισε η συμφωνία Peugeot και Fiat-Chrysler
Related Post
14 Απριλίου, 2022
ΑΑΔΕ: Ξεπέρασαν τα 113 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Φεβρουάριο
28 Ιουνίου, 2021
ΕΟΔΥ: 362 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην Ελλάδα
14 Ιανουαρίου, 2020
Πέτσας: Έχουμε ζητήσει να λάβουμε μέρος στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη
1 Σεπτεμβρίου, 2019
Αβραμόπουλος: Να ενισχυθεί η επανεγκατάσταση προσφύγων
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
  • Blog
  • Contact Us
  • FAQ
© Copyright 2022 - ERLINNEWS. All Rights Reserved