Νέα Αριστερά: “Ό,τι πήρατε, πήρατε” διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου στους αγρότες

Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους αγρότες, σχολίασε η Νέα Αριστερά με ανακοίνωσή της.

«Ό,τι πήρατε, πήρατε διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου στους αγρότες» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, προσθέτοντας ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε την λήψη νέων μέτρων για την στήριξη τους».

«“Ό,τι πήρατε, πήρατε” διαμηνύει σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου στους αγρότες με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποκλείει την λήψη νέων μέτρων για την στήριξη τους. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην βουλή αντιμετωπίστηκαν ως “ψίχουλα” από τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα και έστειλαν ηχηρό μήνυμα με τη μαζική τους παρουσία στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο.

Η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή, να μην ερημοποιηθεί η ύπαιθρος, να μην εξαφανιστούν οι Έλληνες αγρότες. Ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα όπως την άμεση αναθεώρηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την εφαρμογή της ΚΑΠ, άμεση αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ με προσαρμογή των αποζημιώσεων στις νέες συνθήκες που γεννά η κλιματική κρίση, ουσιαστικά μέτρα για την μείωση του ενεργειακού κόστους με κίνητρα στους αγρότες και όχι για τις πολυεθνικές, αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για φθηνή χρηματοδότηση των αγροτών ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της αισχροκέρδειας και των παράνομων ελληνοποιήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.