Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος- Η ανακοίνωση του παλατιού

Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος της Μεγάλης Βρετανίας, όπως ανακοίνωσαν απόψε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν τη μορφή της νόσου από την οποία πάσχει ο 75χρονος μονάρχης.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, ξεκίνησε σήμερα κύκλο θεραπειών, για την έκβαση των οποίων ο ίδιος εκφράζει αισιοδοξία και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν όπως δήλωσε.

Όλα ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα όπου ο Κάρολος είχε νοσηλευτεί για τρεις ημέρες λόγω επέμβασης για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και στο πλαίσιο εξετάσεων, διαπιστώθηκε ένα διαφορετικό ζήτημα ανησυχίας και οι επακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του παλατιού.

Ο Βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωση αυτή για δύο λόγους: πρώτον για να αποτρέψει περαιτέρω φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και δεύτερον να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.