Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Στην απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους προχώρησαν οι αγρότες οι οποίες είναι αποφασισμένοι να φτάσουν με τα τρακτέρ τους ακόμα και στην Αθήνα!

Σήμερα το μεσημέρι, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας Λάρισας για να λάβουν περαιτέρω αποφάσεις.

Εκτός των αγροτών της Θεσσαλίας, και αυτοί της κεντρικής Μακεδονίας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Μάλιστα χθες Δευτέρα προσπάθησαν να φτάσουν με τα τρακτέρ τους από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής στο υπουργείο Μακεδονιάς- Θράκης προκειμένου να καταθέσουν ψήφισμα, αλλά στο σημείο αυτό αποκλείστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αγρότες στη Φλώρινα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και ακολούθως ξεκίνησε μια μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, αλλά και στο τελωνείο της Νίκης όπου παρέταξαν τα τρακτέρ δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος.

Στις Σέρρες οι αγρότες έκλεισαν για λίγα λεπτά την Εγνατία Οδό, στον κόμβο του Στρυμονικού, ενώ στα Τρίκαλα, αγρότες της περιοχής από τις περιοχές που δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου φθινοπώρου, παρέταξαν τα τρακτέρ τους σε διάφορους δρόμους και συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη Χρύσα Ντιντή, στην οποία υπέβαλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.