Κασσελάκης από Κοζάνη: Εθνικό στοίχημα να μπορέσουν οι νέοι να παραμείνουν στην Δυτική Μακεδονία και όχι να μεταναστεύουν

Εθνικό στοίχημα χαρακτήρισε ο Στέφανος Κασσελάκης το να μπορέσουν οι νέοι να παραμείνουν στην Δυτική Μακεδονία και όχι να μεταναστεύουν όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, ανοίγοντας τις εργασίες του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη.

«Μέσα σε μια δεκαετία στη Δυτική Μακεδονία ο πληθυσμός μειώθηκε 130.000 πολίτες, καθώς η περιοχή παρακμάζει λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης, τις αποψίλωσης του δημόσιου Πανεπιστημίου και των άλλων προβλημάτων. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αύξηση του πληθυσμού μέσα από την εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών που θα δώσουν κίνητρα και ευκαιρίες στους νέους να παραμείνουν στην περιοχή» τόνισε αρχικά ο κ. Κασσελάκης.

Η πραγματοποίηση του περιφερειακού συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί κατά τον πρόεδρο του κόμματος το πρώτο βήμα για την κατάρτιση ενός πλήρως εμπεριστατωμένου κυβερνητικού σχεδίου.

«Πολλές φορές συναντάω νεαρό κόσμο όπου πάω, ναι αδιαμεσολάβητα, σε όλη τη χώρα που μου λένε: Στέφανε εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε πάω. Σε πάω πολύ. Και τους λέω: Συγγνώμη όταν γεννηθήκατε είχατε “Νέα Δημοκρατία” πάνω σας; Έλληνας δεν είσαι; Λέει ναι. Τότε στο παραβάν αποφασίζεις ό,τι θέλεις. Μου λέει, έχεις δίκιο, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα είναι ότι υπάρχουν Ελληνίδες και Έλληνες, οι οποίοι είναι ισότιμοι πολίτες σε μία χώρα με τεράστιες ανισότητες. Οι καλές ιδέες δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Νέα Δημοκρατία. Είναι καλές ιδέες και αυτές οι ιδέες πρέπει να αντλούνται από όλη την κοινωνία, όχι μόνο από προεκλογικά προγράμματα κάθε κόμματος.

Και για αυτό είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να βγούμε με ένα πρόγραμμα στο τέλος της ημέρας με το οποίο να ξέρετε πώς αν μας εμπιστευτείτε και θα είμαστε η κυβέρνηση ακριβώς τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα, καμία έκπληξη» υπογράμμισε απευθυνόμενος στο ακροατήριο.


Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ όπως το χαρακτήρισε, αφορά στη διαφάνεια και στην καταπολέμηση της διαπλοκής επί διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε με όλη μας την ψυχή αυτή τη χώρα και να δημιουργήσουμε ένα εθνικό σχέδιο για το ελληνικό όνειρο, το οποίο βασίζεται σε μία ισχυρή εξωτερική πολιτική και άμυνα, σε μία σύγχρονη κοινωνία. Και, τέλος, με ανάπτυξη και εξέλιξη για όλους» υπογράμμισε και συμπλήρωσε «Εμείς είμαστε εδώ να σας ακούσουμε, θα τα κοστολογήσουμε, θα τα προτεραιοποιήσουμε και με τη στήριξη σας θα γίνουν πραγματικότητα. Έχει έρθει η στιγμή που ένα παιδί που γεννιέται σε αυτόν εδώ τον τόπο πρέπει να μπορεί να μεγαλώσει εδώ, να διαπρέψει εδώ, να αισθανθεί ισότιμος συμπολίτης εδώ, και να μη γίνει ούτε απόδημος στο εξωτερικό, ούτε εγχώριος μετανάστης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συνέδριο.