Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στην Ολλανδία

Σε αδυναμία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού οδηγείται η Ολλανδία, μετά την νίκη του Χερτ Βίλντερς στις εκλογές.

Οι διαπραγματεύσεις αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά την παραίτηση του ανθρώπου που ήταν ο υπεύθυνος να τις φέρει σε πέρας.

Ο Γκομ φαν Στρίεν όπως ονομάζεται, είχε οριστεί από τον ακροδεξιό Βίλντερς για την διαδικασία, αντιμετώπισε τις προηγούμενες ημέρες από τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύματα ότι έχει διαπράξει απάτες στον χώρο που επαγγελματικά δραστηριοποιείται.

Γερουσιαστής του κόμματος του Βίλντερς, σχετικά με το γεγονός αυτό, τόνισε ότι «οι συνθήκες αυτές και ο χρόνος που είναι απαραίτητος για να απαντήσει στις κατηγορίες «δεν είναι συμβατοί» με την αποστολή που του ανατέθηκε».

Στην συνέχεια ο Γκομ φαν Στρίεν ενημέρωσε τον Βίλντερς και τον πρόεδρο του Ολλανδικού Κοινοβουλίου ότι παραιτείται όλων των διαδικασιών.

Ο Βίλντερς του οποίου το κόμμα του βγήκε πρώτο στις εκλογές, δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και έτσι υποχρεούται να πείσει τα άλλα κόμματα να συμφωνήσουν σε μια κοινή ατζέντα, όμως αυτό είναι εκ προοιμίου δύσκολο μιας και το PVV κι αυτός έχουν πολύ ριζοσπαστικές θέσεις σε μια σειρά από θέματα όπως αυτά που αφορούν τη μετανάστευση, το Ισλάμ και η Ε.Ε.