Αντώνης Σαμαράς: Δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Διαφωνεί με την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, επανέλαβε την άποψη που έχει και παλαιότερα εκφράσει σχετικά με την Τουρκία: «με τον πειρατή δεν συνομιλείς».

Συμφωνεί με τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος είχε κάνει λόγο για «κατευνασμό ο οποίος μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνος. «Λέτε δυο πρώην πρωθυπουργοί και δύο πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας να κάνουμε τόσο λάθος;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, την ώρα που έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της Χαμάς, και έχει βάλει ολόκληρη τη Δύση απέναντί του.

Μπορούμε εμείς σήμερα να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοί μας και εταίροι μας διαφωνούν; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν μαύρο πρόβατο; Με αυτόν που υπηρετεί, πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντιδυτικό άξονα; Νομίζω λοιπόν ότι δεν είναι καλή ιδέα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Θεωρεί ότι οι προκλήσεις εκ μέρους της γείτονος χώρας παραμένουν παρά το γεγονός ότι οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου έχουν μειωθεί.

«Η Τουρκία προκαλεί συνεχώς. Να θυμίσω τις προχθεσινές δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν ότι η καρδιά του χτυπάει στη Θεσσαλονίκη;. Η Τουρκία δημιουργεί διαρκώς τετελεσμένα, οπότε δεν έχει νόημα να παριστάνουμε ότι συζητάμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Α. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο σχέδιο νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Τόνισε με σαφήνεια ότι είναι κάθετα αντίθετος και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει εάν και όταν έρθει για ψηφοφορία στην Βουλή.