Ρωσία: Έφτασε στο Βλαδιβοστόκ ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μεταφέρθηκε στη Ρωσία με το τεθωρακισμένο τρένο συνοδευόμενος από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης, του Κομμουνιστικού Κόμματος και του στρατού της Βόρειας Κορέας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έγινε δεκτός από τον επικεφαλής του υπουργείου Φυσικών Πόρων και προέδρου της διακυβερνητικής επιτροπής για τη συνεργασία με την χώρα, Αλεξάντερ Κοζλόφ.

Μετά την τελετή υποδοχής ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ του Κιμ και του κυβερνήτη της ρωσικής επαρχίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν το απόγευμα, στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

Αναφερόμενος στις διμερείς επαφές, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η επίσκεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας αποτελεί ευκαιρία για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Η συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πηγές από τις ΗΠΑ εκτιμούν ότι η συνάντηση θα επικεντρωθεί σε στρατιωτικά ζητήματα, καθώς η Ρωσία δεν αποκλείεται να ζητήσει την προμήθεια οπλικών συστημάτων από την Βόρεια Κορέα ενόψει των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Από την άλλη πλευρά, η Πιονγκιάνγκ φέρεται να αναζητά ρωσική προηγμένη τεχνολογία για δορυφόρους και υποβρύχια, καθώς και τρόφιμα.