Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πούτιν – Κιμ Γιονγκ Ουν

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Κοσμοδρόμιο του Βολτότσνι.

Κατά την άφιξή του στο Κοσμοδρόμιο του Βολτότσνι, ο Πρόεδρος της Ρωσίας υποδέχθηκε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας με μία χειραψία 40 δευτερολέπτων. «Χαίρομαι που σας βλέπω. Αυτό είναι το νέο Κοσμοδρόμιό μας», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατόπιν ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον Κιμ για την επέτειο των 75 ετών από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, το 1948.

Από την πλευρά του, ο Κιμ ευχαρίστησε τον Πούτιν για την πρόσκληση και για τη θερμή υποδοχή, γράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών στα κορεατικά: «Η δόξα της Ρωσίας, που γέννησε τους πρώτους κατακτητές του διαστήματος, θα είναι αθάνατη».

Σε ερώτηση για το περιεχόμενο της συνάντησης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε ότι θα συζητηθούν όλα τα θέματα.

Ακόμη, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο βοήθειας στην κατασκευή δορυφόρων, ο Πρόεδρος της Ρωσίας απάντησε: «Γι’ αυτό ήρθαμε εδώ. Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την πυραυλική μηχανική· προσπαθούν κι αυτοί να αναπτύξουν το διαστημικό τους πρόγραμμα».

Από την πλευρά του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε ότι η Ρωσία διεξάγει έναν «ιερό πόλεμο» για την προστασία της κυριαρχίας και της ασφάλειάς της «εναντίον των ηγεμονικών δυνάμεων». «Θα υποστηρίζουμε πάντα τις αποφάσεις του προέδρου Πούτιν και της ρωσικής ηγεσίας… και θα είμαστε μαζί στη μάχη εναντίον του ιμπεριαλισμού», επισήμανε.

Ακολούθως, οι ηγέτες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας γευμάτισαν.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα συνεχίσει την περιοδεία του στη ρωσική Άπω Ανατολή με μια επίσκεψη στο Βλαδιβοστόκ και σε στρατιωτικές και σε άλλες βιομηχανίες στο Κομσομόλσκ-ον-Αμούρ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να δείξει στον Κιμ Γιονγκ Ουν τις δυνατότητες του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού.