Μητσοτάκης: Από την 1/1/2024 ξεπαγώνουν οι τριετίες

«Ξεπάγωμα» των τριετιών από την 1/1/2024 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων πριν από λίγο από το βήμα της ΔΕΘ.

«Από την 1/1/2024 ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επιδομα τριετίας που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012. Φέρνουμε νωρίτερα κατά 1 με 2 χρόνια, κάτι που θα ίσχυε μόνο αν η ανεργία έπεφτε κάτω από το 10%. 

Μια ακόμη παρέμβαση είναι η εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα: συνεχίζουμε το σχέδιο Ηρακλής αλλά με προστασία των δανειοληπτών και ξεκάθαρο κανόνα δεοντολογίας που πρέπει όλοι να υπακούν» ανέφερε.

Για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, έκανε γνωστό ότι έως το τέλος του χρόνου θα συνεχιστεί το market pass μόνο σε Θεσσαλία και Έβρο.

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως αδιαπραγμάτευτο στόχο για την κυβέρνηση το πρωτογενές πλεόνασμα στο ύψος του 0,7%, ενώ προανήγγειλε επίσης ότι από το Δεκέμβριο αυξάνεται κατά 8% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

«Όλες οι παρεμβάσεις μας δεν αφορούν επιδοματικές παρεμβάσεις, αλλά απαντήσεις στο κύμα του πληθωρισμού. Οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις είναι μόνιμες και ήρθαν για να μείνουν και οι αυξήσεις στις τιμές πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνιμα» υπογράμμισε.