Κομισιόν: Η Ελλάδα θα στηριχθεί για την αντιμετώπιση των καταστροφών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) θα στηρίξει την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι.

Κατά την συνέντευξη Τύπου για τις ενδιάμεσες εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, ο Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι υπάρχει το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε., καθώς και άλλα συμπληρωματικά εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι η κλιματική κρίση μπορεί να θεωρηθεί ως μακροοικονομικός δυνητικός κίνδυνος για την ευρωπαϊκή οικονομία, κάτι που θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.

Σχολιάζοντας την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης DBRS, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών είπε: «Το γεγονός ότι η Ελλάδα επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα σε αυτήν την πρώτη δήλωση ενός πιστωτικού οργανισμού είναι καλά νέα, φυσικά, για την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη ζώνη του ευρώ, και ειδικά για την Ελλάδα, και νομίζω ότι αυτά τα καλά νέα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα συγκλονίστηκε από ορισμένες φυσικές καταστροφές και το γεγονός αυτό, από μακροοικονομική και οικονομική άποψη, νομίζω ότι είναι πολύ καλό για τη χώρα».