Κακοκαιρία Daniel: Σοβαρά προβλήματα σε Βόλο, Λάρισα και Σκιάθο – Ένας νεκρός στον Βόλο

Εκτεταμένα προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία Daniel σε Βόλο, Λάρισα και Σκιάθο, καθώς η σοβαρή βροχόπτωση πλήττει τις συγκεκριμένες περιοχές.

Σοβαρά προβλήματα στον Βόλο

Η κατάσταση στον Βόλο είναι πολύ δύσκολη, καθώς έχουν προκληθεί μεγάλα προβλήματα στην πόλη. Ήδη έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ ανάλογα προβλήματα έχουν σημειωθεί στο Πήλιο όπου και εκεί ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί στο παραλιακό χωριό του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο, με τους ορμητικού χειμάρρους να έχουν παρασύρει αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα στο πέρασμά τους.

Ακόμα, το νοσοκομείο του Βόλου αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς έχουν μπει νερά στα υπόγεια πάρκινγκ όπου βρίσκονται οι αποθήκες υλικών και τα μαγειρεία. Ταυτόχρονα, το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση φαρμάκων χημειοθεραπείας πλημμύρισε με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν σήμερα 18 θεραπείες οι οποίες θα γίνουν αύριο, Τετάρτη, με εφεδρικό μηχάνημα.

Η ασταμάτητη νεροποντή στην πόλη του Βόλου είχε ως αποτέλεσμα να “φουσκώσει” ο χείμαρρος του Κραυσίδωνα με τη στάθμουη του νερού να έχει ανέβει ψηλά. Το ύψος του νερού στον χείμαρρο που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού υπερχείλισε με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 42χρονος άνδρας έχασε την ζωή του παρασυρόμενος από τα ορμητικά νερά. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Μεγάλες καταστροφές στη Σκιάθο

Στη Σκιάθο επικρατούν ανάλογες συνθήκες, με απαγόρευση κυκλοφορίας όπως και στον Βόλο. Ο δρόμος Σκιάθου – Κουκουναριών έχει κλείσει λόγω μεγάλης ποσότητας νερού. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων στις Βίγλες και στις Κουκουναριές όπου και απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες. Στην περιφερειακή οδό από το ύψος της Τζανεριάς προς Κουκουναριές συστήνεται η διακοπή των άσκοπων μετακινήσεων καθώς έχουν εντοπιστεί μικρά κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα.

Προβλήματα στη Λάρισα

Η κακοκαιρία Daniel προκαλεί προβλήματα και στην Λάρισα, με τους δρόμους να έχουν συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες νερού. Τα ορμητικά νερά έχουν προκαλέσει πτώσεις δέντρων, την ώρα που έχουν απομακρυνθεί παραθεριστές από παραθαλάσσιες περιοχές.