Κακοκαιρία Daniel: Δύσκολες ώρες σε Θεσσαλία και Σκιάθο

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει με ακραίο τρόπο την Θεσσαλία, με την περιοχή να δοκιμάζεται έντονα σε όλα τα επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βόλος και το Πήλιο είναι χωρίς νερό και ρεύμα τις τελευταίες ώρες, με τους κατοίκους να προσπαθούν με ό,τι μέσο διαθέτουν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό Μαγνησίας, λέγοντας ότι οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους. Την ίδια στιγμή, τα νερά κάλυψαν τα ισόγεια διαμερισμάτων.

Η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί στους δρόμους του Βόλου και του Πηλίου για λόγους ασφαλείας, καθώς οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

Το Γηροκομείο Βόλου εκκενώθηκε το βράδυ της Τρίτης καθώς το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές. Η εκκένωση πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια, χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Οχήματα του Δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται διαρκώς στους δρόμους και δίνουν μάχη για να παραμένει ανοιχτό το οδικό δίκτυο που συνδέει τον Βόλο με τα χωριά του Πηλίου, όμως σε πολλές περιπτώσεις έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στο Πήλιο όπου δύο σπίτια στο χωριό Χόρτο παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν σε ρέμα της περιοχής.

Σύμφωνα με το meteo.gr, το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου όπου έφτασε τα 754 χιλιοστά, την στιγμή που στην περιοχή της Αθήνας (μετεωρολογικός σταθμός Ελληνικού, ΕΜΥ) σημειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 400 χιλιοστά σε έναν χρόνο.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέβριο 2020.

Έκλεισε η Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης στη Λάρισα

Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αποφάσισε πριν από λίγη ώρα το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης και στα δυο ρεύματα από τον κόμβο Νίκαιας έως τα όρια της Λάρισας με την Μαγνησία.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται αναλυτικά:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κλείσιμο:

Ολική διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας (προς Αθήνα & προς Θεσσαλονίκη), από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 321+580 (όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Μαγνησίας)

– Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής Οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων και ακολούθως στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ.8+000) έως τα Φάρσαλα.
-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Αχιλλείου – Καλαμακίουαπό τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου έως τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου.
-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.
-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λάρισας – Καρδίτσας, από τη διασταύρωση Κοιλάδας (χ/θ 12+000) έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (χ/θ 23+000).

-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, από τον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 08+140) έως τα όρια με Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας (χ/θ 33+640) &
-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Κιλελέρ.

-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τη Δ/ση Παραλιακής οδού με όρια Σωτηρίτσας (αντλιοστάσιο ΔΕΥΑ). (μερική τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων)

Επιπλέον, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,
-στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς,
-στην επαρχιακή οδό Καλοχωρίου προς Δ.Α.Κ.,
-στην επαρχιακή οδό Μεσαγγάλων – Κουλούρας &
-στον Ανατολικό Παράδρομο Π.Α.Θ.Ε. Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού (ύψος ΣΕΑ Ευαγγελισμού).

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

-Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας) και μέχρι την χ/θ 274+620 (Κόμβος Σούρπης) &
-διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, από χ/θ 261+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) και μέχρι την χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας).

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων:

-στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου &
-στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

-στην οδό Λαρίσης, στο Βόλο, και στα δύο -2- ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κυκλικό κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι τη διασταύρωσή της με την Περιφερειακή οδό Βόλου, -καθώς και στη συνέχεια αυτής (Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας), ενώ άρθηκε η διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα της Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας από τον κόμβο του Σέσκλου μέχρι το ύψος της ΠΕΒ,
-στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου – Καναλίων, από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου έως το χωριό Κανάλια,
-στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από τα Μελισσάτικα έως και το χωριό Κανάλια,
-στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας,
-στην επαρχιακή οδό Στεφανοβικείου – Μεγάλου Μοναστηρίου, από τη διασταύρωση με την Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Στεφανοβικείου μέχρι το χωριό Μεγάλο Μοναστήρι,
-στην επαρχιακή οδό Βελεστίνου – Μικρού Περιβολακίου από το χωριό Χλόη μέχρι τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Αγροκήπιο,
-στην ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου από τη διασταύρωση με το χωριό Χλόη μέχρι το χωριό Στεφανοβίκειο &
-άρθηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου, εκτός των περιοχών Αγία Παρασκευή – Τρούλος – Πλατανιά, όπου συνεχίζει να ισχύει ολική διακοπή της κυκλοφορίας.

Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με εξαίρεση το τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ήτοι:

-την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας &
-την Εθνική Οδό Γρεβενών – Μουργκανίου, Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων – Λάρισας

Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε όλο το νομό Καρδίτσας, με εξαίρεση την κίνηση στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 σε όλο το μήκος της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.

Εξαιρούνται:

α) τα οχήματα οδικής βοήθειας

β) τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.