Κακοκαιρία Daniel: Δραματική κατάσταση στη Θεσσαλία – Τεράστιες καταστροφές στην Καρδίτσα

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel εξακολουθεί να βρίσκεται η Θεσσαλία, καθώς οι καταστροφές που έχουν προκληθεί σε όλη την περιοχή είναι ανυπολόγιστες.

Ο Βόλος και το Πήλιο έχουν πληγεί δραματικά από την κακοκαιρία, με τους κατοίκους να έχουν μείνει χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Ήδη δίνονται νερά στους κατοίκους του Βόλου, σε μία προσπάθεια όπου συνδράμει η Δημοτική Αρχή της πόλης.

Ταυτόχρονα, η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη και στο Πήλιο όπου οι κάτοικοι προσπαθούν με ό,τι μέσο διαθέτουν για να σώσουν τις περιουσίες τους. Εικόνες από την περιοχή φανερώνουν το μέγεθος της καταστροφής, η οποία είναι αποκομμένη και με τις υποδομές κατεστραμμένες.

Χάος στην Καρδίτσα

Η Καρδίτσα ζει δραματικές ώρες, με τα ορμητικά νερά να έχουν καλύψει ολόκληρες περιοχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παλαμάς Καρδίτσας βρίσκεται κάτω από το νερό, με τα περισσότερα σπίτια να είναι καλυμμένα. Κάτοικοι προσπαθούν να σωθούν, με τις ώρες να είναι δραματικές.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στην Αγία Τριάδα, στη Μεταμόρφωση και στην Αστρίτσα. Για τις ανάγκες των επιχειρήσεων βρίσκονται σε επιφυλακή περιπολικά Super Puma. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, τέσσερα Βell της πυροσβεστικής και αργότερα θα συμμετέχουν ένα Bell και ένα Super Puma των Ενόπλων Δυνάμεων.