Ερντογάν: «Έκρηξη» μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για Καβαλά και Ντεμιρτάς

Έντονη ενόχληση έδειξε ενώπιον δημοσιογράφου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από ερώτηση σχετικά με την φυλάκιση πολιτικών και άλλων προσώπων της δημόσιας ζωής στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της Αμερικανίδας δημοσιογράφου, Άμνα Ναβάζ, για τις φυλακίσεις της δημοσιογράφου Σεντέφ Καμπάς, του ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά και του πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε την ενόχλησή του.

«Οι επικριτές σας λένε ότι φυλακίζοντας αυτούς τους ανθρώπους, δημιουργείται η εντύπωση ότι τους φιμώνετε, ότι κατά κάποιο τρόπο σας απειλούν. Απειλείστε λοιπόν από αυτούς τους ανθρώπους;» ρώτησε η δημοσιογράφος, με τον Ερντογάν να απαντά ενοχλημένος: «Γιατί εσείς ενδιαφέρεστε τόσο πολύ γι’ αυτό το θέμα; Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου. Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από τη δικαιοσύνη και το δικαστήριο. Δεν μπορώ να μιλήσω εκ νέου του δικαστηρίου. Ο Καβαλά χρηματοδοτούσε διαδηλώσεις στην Τουρκία και ο Ντεμιρτάς ήταν τρομοκράτης, προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 200 ανθρώπων».

Κατόπιν, η δημοσιογράφος επιχείρησε να παρέμβει, σημειώνοντας: «Λέω ότι το Ευρωπαϊκό και συγνώμη για τη διακοπή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαφωνεί με αυτή την άποψη» για να προκαλέσει το «ξέσπασμα» του Τούρκου προέδρου: «Μη με διακόπτεις! Δεν έχεις δικαίωμα να διακόπτεις. Πρέπει να με σέβεσαι. Όπως και να σέβεσαι και τις αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης».