Στη Σητεία αύριο ο Ανδρουλάκης- «Στις 25 Ιουνίου έχουμε χρέος να ξαναφτιάξουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, για να έχει πραγματικό αντίπαλο η ΝΔ» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη

Στην Σητεία θα βρεθεί αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο περιοδείας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Στις 12:00 πρόκειται να περιοδεύσει στην τοπική αγορά και στις 20.00 θα κάνει ομιλία στην πλατεία Μικρασιατών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήμερα από την Θεσσαλονίκη, άσκησε δριμεία κριτική στην Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «fake news και τραμπισμούς εκ μέρους της ΝΔ», με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του κόμματός του για τη φορολογία.

«Το ΠΑΣΟΚ ήρθε για να μείνει σε αυτή τη νέα εποχή. Γι’ αυτό καλώ κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό Έλληνα, να έρθει μαζί μας. Στις 25 Ιουνίου έχουμε χρέος να ξαναφτιάξουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, για να έχει πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία, για να σταματήσει η πολιτική που ευνοεί μόνο την ολιγαρχία, εις βάρος της μεσαίας τάξης, των πιο αδύναμων Ελλήνων και των επόμενων γενεών που φορτώθηκαν 50 δισεκατομμύρια νέα χρέη από τον κ. Μητσοτάκη» επεσήμανε.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» και αμέσως μετά έκανε δήλωση για την κατάσταση στο ΕΣΥ.

«Η εικόνα που αντίκρισα είναι αποκαλυπτική της κατάστασης της απελπισίας που υπάρχει στους ασθενείς, όταν 3.500 περιμένουν το χειρουργείο τους και υπάρχουν μόνο 7 αναισθησιολόγοι για 28 θέσεις.

Είναι απελπιστική η κατάσταση γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η Ευρώπη έδωσε 20 δισεκατομμύρια επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν έχει διάθεση, λόγω των ιδεοληψιών της, να στηρίξει το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το 2% με 4% του Ταμείου δίνει στην υγεία, όταν χώρες με ανάλογα προβλήματα δίνουν 8%, 10% και 11%», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.