Εγκρίθηκε το αίτημα των δημοσιογράφων για το debate της ερχόμενης Πέμπτης

Οι λεπτομέρειες που αφορούν στη διεξαγωγή της τηλεοπτικής αναμέτρησης με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων συζητήθηκαν και καθορίστηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής.

Στην συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας Καλλιόπης Σπανού, έγιναν δεκτές οι προτάσεις των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο debate.

Στο πλαίσιο εξασφάλισης της ισότιμης κατανομής του χρόνου για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, συμφωνήθηκε ομόφωνα να δοθεί η δυνατότητα για κάθε δημοσιογράφο να υποβάλει μια ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας προς έναν πολιτικό αρχηγό και να θέσει μια επιπλέον διευκρινιστική ερώτηση προς έναν πολιτικό αρχηγό εντός της θεματολογίας που συζητείται κάθε φορά.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει έξι θεματικές ενότητες:

Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση,  Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα, Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια, Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος, Περιβάλλον – Ενέργεια,  Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Υπενθυμίζεται ότι το debate θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 9 μ.μ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.