Τουρκία: Θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών ξανά από τον Τσαβούσογλου, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές

«Θέλουν να έχουν την Τουρκία υπό τον έλεγχό τους γι’ αυτό κι αυτά τα πρωτοσέλιδα. Τα ίδια επιχείρησαν να κάνουν στον Όρμπαν» ήταν το σχόλιο- απάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε άρθρο του Economist αναφορικά με τις εκλογές στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ακόμα ότι στο εξωτερικό θέλουν την Τουρκία να είναι αδύναμη και ανίσχυρη και προσπαθούν να ελέγξουν την Τουρκία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και γι΄ αυτό βάζουν αυτά τα πρωτοσέλιδα «Δεν μπορούν να μας έχουν υπό τον έλεγχο τους και θέλουν να φέρουν στην εξουσία την αντιπολίτευση την οποία την ελέγχουν. Το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν και στην Ουγγαρία, απέναντι στον Όρμπαν ένωσαν 6 κόμματα με εντελώς διαφορετικές πολίτικες. Όμως ο λαός…» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, έκανε ξανά αναφορά στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

«Στα ζητήματα του Αιγαίου, υπάρχει το θέμα του καθεστώτος των αποστρατιωτικοποιμένων νησιών, τα νησιά και οι νησίδες, όπως και ο εναέριος χώρος. Το έχω πει στην ομιλία μου στο Κοινοβούλιο, έχω ζητήσει ραντεβού από τον κ. Κιλιτσντάρογλου, αλλά δεν μου έδωσε ραντεβού», ανέφερε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

Στον αντίποδα, δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κάνοντας λόγο για κομματικό κράτος.

«Πρέπει να ξεχωρίσουμε το κράτος από το κόμμα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κομματικό κράτος. Το πλοίο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μετατράπηκε σε προεκλογικό όχημα του κυβερνώντος κόμματος! Αυτό είναι αδιανόητο! Μιλάμε για οπλικά συστήματα, για αμυντική βιομηχανία που ανήκουν στο έθνος» σημείωσε σε τοποθέτησή του.