Σύλληψη του ομογενή Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας, δύο μέρες πριν από τις εκλογές

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας προκειμένου να συναντήσει τον υποψήφιο Δήμαρχο στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται εκεί.

Νωρίτερα, η Ελληνίδα Πρέσβυς είχε προβεί σε σχετικό διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Επιπροσθέτως, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη, τους Πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους.

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια:

<<Θα ήθελα, όμως, να τοποθετηθώ και για ένα άλλο, εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα. Τη σύλληψη ενός μέλους της Ελληνικής Μειονότητας, του Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στη Χειμάρρα της Αλβανίας, μαζί με έναν ακόμη Έλληνα. Θα ήθελα να πω ότι, αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, η σύλληψη υποψήφιου Δημάρχου δύο μέρες πριν από τις εκλογές είναι ένα απόλυτο σκάνδαλο.

Ενημέρωσα γι’ αυτό, ήδη, τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, τον κ. Borrell, και τον Σουηδό Υπουργό Εξωτερικών ως ασκούντα την Προεδρία. Η ελληνική κυβέρνηση θα το παρακολουθήσει εξαιρετικά στενά.

Επαναλαμβάνω, κάτι που αναγνώρισε άλλωστε και ο Αλβανός Πρωθυπουργός Rama. H σύλληψη υποψήφιου Δημάρχου δύο μέρες πριν από εκλογές, αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, συνιστά σκάνδαλο.>>