Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά

Μετά και την σημερινή άκαρπη σύσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, η κυρία Σακελλαροπούλου πρότεινε τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως τον επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης, όπου για να διενεργήσει τις εκλογές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, σας κάλεσα γιατί, όπως γνωρίζετε, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου και τη σημερινή σύσκεψη, τη συνάντηση που είχα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, όπως προβλέπει το άρθρο 37 του Συντάγματος, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά η μη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, φτάσαμε στην τελευταία πρόβλεψη, που είναι η λύση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ανακοίνωσα ήδη στους πολιτικούς αρχηγούς ότι σκοπεύω να προτείνω εσάς εκ των τριών Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων και να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΜΑΣ: Κυρία Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη τιμή. Είναι συνταγματική μου υποχρέωση να αποδεχθώ και συγχρόνως και καθήκον μου ως πολίτη. Σας ευχαριστώ πολύ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εύχομαι να πάνε όλα καλά.