ΝΔ: Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί αναγκαιότητα για τη χώρα

Την άποψη ότι «η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί αναγκαιότητα για τη χώρα» διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη Real News.

«Οι πολίτες μέσα από το αποτέλεσμα της 21ης Μάϊου θα ορίσουν ποιος θα κυβερνήσει. Ο σχηματισμός κυβέρνησης δεν έχει να κάνει μόνο με το αν βγαίνει το άθροισμα των αριθμών. Προϋποθέτει προγραμματικό πλαίσιο και συναινέσεις. Βλέπετε κάτι τέτοιο σήμερα; Δεν υπάρχει κι ούτε μπορεί να δημιουργηθεί σε 3 ημέρες. Γι’ αυτό μιλάω και για τερατογένεση, ακούγοντας όσα συζητούν στην αντιπολίτευση για κυβερνήσεις ηττημένων, ανοχής και ό,τι άλλο προκύψει μέχρι τις εκλογές. Από εκεί και πέρα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα παραλάβω την εντολή την οποία θα μου έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα καθορίσω τις κινήσεις μου» υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σημείωσε «Έχουμε και την ωριμότητα και τη διάθεση για μια ακόμη πιο δημιουργική τετραετία.

Σχεδιάζουμε πράγματι αναδιάταξη στη δομή της κυβέρνησης την επόμενη ημέρα, εφόσον οι πολίτες μάς εμπιστευθούν ξανά. Και σίγουρα θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση. Πήρατε ήδη μια γεύση από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Την ίδια ώρα, χαρακτηρίζει ως ανεφάρμοστο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα στέλνει μήνυμα σε όσους έχουν τη βούληση να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, ότι «θα πρέπει να έχουν κατά νου πως μπορεί να ψηφίσουν Ανδρουλάκη και να προκύψει Tσίπρας “από την πίσω πόρτα”».

Όσον αφορά στο επερχόμενο ντιμπέιτ, ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι οι πολίτες δεν περιμένουν αυτό ώστε να διαμορφώσουν άποψη ως προς τη δράση και την αξιοπιστία κάθε αρχηγού, αλλά το ντιμπέιτ αποτελεί μια ευκαιρία να εξηγήσει η αντιπολίτευση περισσότερα για την «προοδευτική διακυβέρνηση»

«Έχει μεγάλη σημασία, αφού οι εκλογές γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής, να αντιληφθούν οι πολίτες ποια κυβέρνηση θα έχει η χώρα την επόμενη μέρα. Εμείς μιλάμε για αυτοδυναμία. Να μας πουν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Βαρουφάκης ποια είναι επιτέλους αυτή η «προοδευτική διακυβέρνηση». Ποιοι θα την αποτελούν και τι πρόγραμμα θα έχει. Θα βρισκόμαστε όλοι μαζί γύρω από το ίδιο τραπέζι και είναι ευκαιρία να αποτυπωθεί η πρόταση διακυβέρνησης του καθενός» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.