Ερντογάν: Θα είμαστε μαζί μέχρι το θάνατο (!)- Bye bye Κεμάλ

«Θα είμαστε μαζί μέχρι το θάνατο», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην νικητήρια ομιλία του απευθυνόμενος σε Τούρκους πολίτες!

Ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος εκλέχθηκε για 3η συνεχόμενη φορά στον Προεδρικό θώκο, ευχαρίστησε τους πολίτες για την επανεκλογή του και παράλληλα… χαιρέτησε τον ηττημένο στις εκλογές αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ερντογάν ανέφερε συγκεκριμένα:

«Είμαστε ερωτευμένοι με την Κωνσταντινούπολη. Με αυτή ξεκινήσαμε να πορευόμαστε και με αυτή συνεχίζουμε. Σήμερα είναι διαφορετικά εδώ, ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη είναι διαφορετική. Από καρδιάς σας χαιρετίζω και σας συγχαίρω.

Στις εκλογές για την προεδρία της δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο εκφράστηκε η βούληση του λαού. Ζήσαμε μια γιορτή, ένα μπαϊράμι δημοκρατίας και σας ευχαριστώ για αυτό. Πήγατε στις κάλπες κ με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας. Σας ευχαριστώ όλους.

Όλα τα μέλη του κόμματος, της νεολαίας κάνανε το παν να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές και δίνω συγχαρητήρια σε όλους. Συγχαίρω ιδιαίτερα τις γυναίκες μας, τους νέους μας. Για τον σκοπό του κόμματος μας έχετε δεσμευτεί και εντός της χώρας και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα για τη συμμετοχή στον β΄ γύρο σας ευχαριστώ όλους.
Αναλαμβάνω την ευθύνη να κυβερνήσω για 5 επόμενα χρόνια, ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε.

Μακάρι να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας όπως είμασταν εδώ και 20 χρόνια. Τι σας είπα, όχι μέχρι τον μπακάλη, αλλά μέχρι τον τάφο θα είμαστε μαζί.

Λέτε bye bye Κεμάλ. Αν θέλετε μπορούμε να πούμε και τρίτη φορά bye bye. Bye bye Κεμάλ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα τελικά αποτελέσματα των Προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, δίνουν 52,1% στον Ερντογάν και 47,8% στον Κιλιτσντάρογλου.


Με καταμετρημένο το 99,45% ο Τούρκος πρόεδρος εξασφαλίζει σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, την επανεκλογή του με ποσοστό 52,1 και περίπου 2,2 εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που εξασφαλίζει ποσοστό 47,90%.