Ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ι. Σαρμάς -Του παρέδωσε μπλε φάκελο ο Μητσοτάκης

Ορκίστηκε ο Ιωάννης Σαρμάς ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ο κ. Σαρμάς πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον υποδέχθηκε και του παρέδωσε το φάκελο με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τις επόμενες εβδομάδες.

Μπροστά στις κάμερες, είχαν τον εξής διάλογο:

Κ. Μητσοτάκης: «Να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και θα ήθελα να σας παραδώσω έναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία που θα βρείτε χρήσιμα όπως τη συνοπτική κυβερνητική πολιτική, διεθνείς υποχρεώσεις και τα ορόσημα του επόμενου τριμήνου.

Το επιτελικό κράτος διασφαλίζει τη συνέχεια του κράτους. Πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε η μετάβαση να γίνει με όλους τους κανόνες που επιβάλει η συνέχιση του κράτους. Θα είμαι στη διάθεσή σας».

Ι. Σαρμάς: «Ευχαριστώ πολύ κύριε πρόεδρε. Η κυβέρνηση αυτή θα είναι υπηρεσιακή, αλλά και για να εφαρμόσει το νόμο μέχρι να έρθει ο πρωθυπουργός από τη λαϊκή βούληση.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι μόνο για να οργανώσει τις εκλογές και να εξασφαλίσει πως θα συνεχιστεί η εκτελεστική λειτουργεία του κράτους».