Απάντηση στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δράση της Greek mafia, έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Μέσω δελτίο Τύπου τονίζεται μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει δαιμονοποιήσει τη δράση της ΕΛ.ΑΣ για την προστασία των συνόρων και το έργο της για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, δυσφημίζοντάς την διεθνώς».
Αναφορικά με τη Greek mafia σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αποκρύπτει δολίως το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου τα έστειλε στη Δικαιοσύνη».
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει:
«Συνεχής η προσπάθεια για βελτίωση του έργου της ΕΛ.ΑΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επανάληψη έχει δείξει την απέχθεια του για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία. Έχει δαιμονοποιήσει τη δράση της ΕΛ.ΑΣ για την προστασία των συνόρων και το έργο της για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, δυσφημίζοντάς την διεθνώς. Παρ’ όλο που τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Και τώρα, τελείως συμπτωματικά, επαναλαμβάνει τα περί Greek mafia, αποκρύβοντας δολίως ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου τα έστειλε στη Δικαιοσύνη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, επί των ημερών του, φρόντισε με τις πλημμέλειές του να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.
Σε ό,τι αφορά τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ έγιναν με αξιοκρατία και μοναδικό κριτήριο να μπει τέλος σε πολυετή κατεστημένα σε κρίσιμες υπηρεσίες που, αποδεδειγμένα, δεν έκαναν όπως πρέπει το καθήκον τους ενάντια στη διαφθορά. Αυτό τελικά ενόχλησε και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από ό,τι φαίνεται και τον τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματα τους».