Τραγωδία στα Τέμπη: Τι έγραψαν τα Διεθνή ΜΜΕ για τα συλλαλητήρια στην Ελλάδα

Μεγάλη απήχηση σε παγκόσμιο επίπεδο είχαν τα συλλαλητήρια που έγιναν την Τετάρτη σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων κόσμου στον απόηχο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Μερικά από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου, είχαν αναφορές στις συγκεντρώσεις στην Ελλάδα.

Το Reuters έγραψε:

«Στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που αντιμετώπισε η τρέχουσα κυβέρνηση από την εκλογή της το 2019, η αστυνομία εκτιμά ότι περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, φοιτητές και δάσκαλοι, συμμετείχαν σε διαδηλώσεις σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα».

«Στις μεγαλύτερες μαζικές διαδηλώσεις από την κρίση της ευρωζώνης και την εποχή του μνημονίου προχώρησαν οι Έλληνες, με διαδηλώσεις σε περίπου 75 πόλεις και κωμοπόλεις για να διαμαρτυρηθούν για το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας, εντείνοντας την πίεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των επικείμενων εκλογών» έγραψε το Politico.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του φέτος, δέχεται αυξανόμενες πιέσεις να παραιτηθεί λόγω του πιο θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην ιστορία της χώρας.

Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν επικριθεί έντονα επειδή προσπάθησαν να μεταθέσουν την ευθύνη για τη συντριβή στον σταθμάρχη που έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία» τόνισε μεταξύ άλλων το BBC.