Πενς: Η ιστορία θα κρίνει υπεύθυνο τον Τραμπ για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

Ευθύνες στον Ντόναλντ Τραμπ για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 επέρριψε ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Μιλώντας στην εκδήλωση Gridiron Dinner που διοργανώνεται από δημοσιογράφους και λαμβάνουν μέρος σημαντικές προσωπικότητες, ο Μάικ Πενς εξήγησε το σκεπτικό της στάσης που ακολούθησε. «Δεν είχα το δικαίωμα να ακυρώσω τις εκλογές (το εκλογικό αποτέλεσμα). Και τα απερίσκεπτα λόγια του έθεσαν σε κίνδυνο την οικογένειά μου και όλους όσοι βρισκόντουσαν στο Καπιτώλιο εκείνη την ημέρα», είπε.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «η ιστορία θα θεωρήσει υπεύθυνο τον Τραμπ» για την εισβολή ταραχοποιών στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Μάλιστα, ο ίδιος αστειεύτηκε για την στάση που θα κρατήσει στις προεδρικές εκλογές του 2024, σημειώνοντας: «Θα υποστηρίξω με όλη μου την καρδιά και ανεπιφύλακτα τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία το 2024, αν είμαι εγώ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάικ Πενς μπήκε στο στόχαστρο μερίδας ατόμων που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, ζητώντας τον απαγχονισμό του. Ο ίδιος αναγκάστηκε να βρει ασφαλές καταφύγιο.

Οι δηλώσεις του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ αναμένεται να δυσχεράνει έτι περαιτέρω τις σχέσεις των δύο ανδρών, οι οποίες είναι σε δύσκολο σημείο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020. Ο Μάικ Πενς δεν υποστήριξε τις αιτιάσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί νοθείας, μπαίνοντας στο στόχαστρο των σκληροπυρηνικών οπαδών του πρώην Αμερικανού Προέδρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάικ Πενς ενδέχεται να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024.