Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση προχωρά σήμερα, στην τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ από 1ης Απριλίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για την τρίτη διαδοχική αύξηση κατώτατου μισθού από το 2019.

«Η Κυβέρνηση προχωρά σήμερα, στην τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%.

Έτσι από την 1η Απριλίου, αυτός θα φτάσει τα 780 ευρώ από τα 650 ευρώ -θυμίζω- που ήταν το 2019. Κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί ετησίως σχεδόν τρεις επιπλέον μισθοί στο εισόδημα περίπου 600.000 εργαζομένων» επεσήμανε αρχικά.

Και συνέχισε την τοποθέτησή του: «Δεν έχω αυταπάτες. Ξέρω, ξέρουμε ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται ακόμα περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια, ειδικά από νέες και νέους οι οποίοι δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Η νέα αυτή αύξηση, προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα» ανέφερε..

Υπογράμμισε ακόμα ότι το ποσό που έχει συμφωνηθεί από όλες τις πλευρές, είναι το ανώτατο δυνατό βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων και παράλληλα μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων οι οποίες όπως είπε «τόσο πολύ στηρίχθηκαν από την ελληνική Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

«Το μέρισμα της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας πρέπει να το καρπώνονται δίκαια όλοι» συμπλήρωσε.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης αλλά και ο Κ. Μητσοτάκης, η αύξηση του κατώτατου μισθού από 1/4, θα φέρει ανάλογη αύξηση και στο ποσό του επιδόματος ανεργίας.