ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο που διεξάγεται αυτή την ώρα.

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, «η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει», προσθέτοντας πως «γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για Πρωθυπουργό».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε τους κινδύνους της απλής αναλογικής κάνοντας λόγο για «παγίδα ακυβερνησίας» που θα προκαλούνται εξαιτίας αυτής.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σειρά προκλήσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση κατά την τετραετή θητεία της, τονίζοντας ότι σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια ψηφίστηκαν 432 νόμοι που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της λειτουργίας του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης.

«Πρόκειται όπως γνωρίζετε για πρωτοβουλίες οι οποίες υλοποιήθηκαν ενώ αντιμετωπίσαμε παράλληλες κρίσεις όπως η πανδημία, τις προκλήσεις των γειτόνων στο Αιγαίο, την απόπειρα μεταναστευτικής εισβολής, τελευταία την ενεργειακή έκρηξη, την εισαγόμενη ακρίβεια από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια σειρά από φυσικές καταστροφές. Εξελίξεις τις οποίες η πολιτεία έχει καταφέρει να υψώσει μια σειρά από ισχυρά αναχώματα. Θυμίζω ότι σχεδόν έχουμε μηδενίσει τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, έχουμε τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, ενώ οι έκτακτες ενισχύσεις στο εισόδημα θα συνεχιστούν όσο συνεχίζει η έκτακτη απειλή της διεθνούς ακρίβειας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμα, ο ίδιος αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, δηλώνοντας αποφασισμένος να αλλάξει τις «νησίδες προόδου που αντιστέκονται στην πρόοδο».

Επιπλέον, στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να συζητηθούν τα εξής θέματα:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο, β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής, γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα, ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.