Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας

Δριμεία κριτική άσκησε γι΄ ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρώντας συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν φυσικό δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός των εξαγγελιών του Κ. Μητσοτάκη για χορήγησης επιδόματος προσωπικής διαφοράς σε συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

«Το κλίμα δεν αλλάζει με τέτοιου είδους παροχές λίγο πριν προσέλθουμε στις κάλπες. Κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε επιδοματική πολιτική, αλλά έδινε στους ευάλωτους, στους αδύναμους. Σήμερα η μεσαία τάξη επιβιώνει με κουπόνια κι αυτή είναι μια κυβέρνηση φιλελεύθερη υποτίθεται» υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «Εμείς είχαμε βγει από παρατεταμένη μνημονιακή περίοδο και ήταν η δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας για πρώτη φορά να δώσει κάποιες παροχές που όμως εμείς είχαμε θεσμοθετήσει ως μόνιμες όχι εφάπαξ και λίγο πριν τις εκλογές.

Σήμερα ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέρησε 7 δισ. από τους συνταξιούχους καταργώντας τη μόνιμη 13η σύνταξη που είχαμε νομοθετήσει το 2019 -είναι περίπου 4,5 δισ. την τετραετία και 2,6 δισ. τα αναδρομικά στους συνταξιούχους- εξαγγέλλει 300 εκατ. ενώ δεν έχει δώσει 7 δισ. Μου ακούγεται σαν φιλοδώρημα για να πάει στην κάλπη» υπογράμμισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας, προαναγγέλλοντας ότι η πρόταση του κόμματος θα παρουσιαστεί αναλυτικά τις επόμενες ημέρες, ενώ ζήτησε την αναστολή πλειστηριασμών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό είπε ότι όταν βρίσκεται στο 10% «είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρχει αύξηση του κατώτατου μισθού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν φτάσει στο 10% ο πληθωρισμός είχε πει για κατώτατο στα 880 ευρώ και θέσπιση της ετήσιας τιμαριθμικής προσαρμογής και 10% αυξήσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους. Όταν υπάρχει μείωση 40% στην αγοραστική δύναμη για τον μέσο συνταξιούχο τον τελευταίο χρόνο, και αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ, τη βενζίνη, την ενέργεια, «τότε κάπως πρέπει να ζήσουν οι πολίτες»» επεσήμανε, ενώ για τις συντάξεις τόνισε ότι θα επανέλθει ως μόνιμη η ρύθμιση για τη 13η σύνταξη, με αναδρομικά ύψους 2,5 δισ. ευρώ.