Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή ανακοίνωσε ο Τσίπρας- Ζήτησε εκλογές μέσα στις ερχόμενες τρεις εβδομάδες

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για αποχώρηση του από τις ψηφοφορίες στη Βουλή από εδώ και στο εξής- πλην της πιθανής νομοθετικής πρωτοβουλίας για το κόμμα του Η. Κασιδιάρη, γνωστοποίησε  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το αυτή την ώρα στο Ζάππειο.

«Δηλώνουμε ότι όσο ο κος Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης της εκτροπής.

Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο, η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή. Και από σήμερα ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε η ώρα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και την κοινωνική Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζήτησε να προκηρυχθούν εκλογές μέσα σε τρεις εβδομάδες.

«Από την Παρασκευή όταν και ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα. Ζητάμε να διαλυθεί η Βουλή και εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, εντός Φεβρουαρίου δηλαδή, να προκηρυχθούν εκλογές. Να αποφασίσει ο λαός και όχι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που συνέβαλαν στην πρωτοφανή εκτροπή του κράτους δικαίου. Ηθικά και πολιτικά αυτή η κυβέρνηση είναι έκπτωτη για εμάς, δε μπορεί να παραμείνει ούτε μια στιγμή παραπάνω να ασκεί εξουσία και να αποφασίζει για κρίσιμες αποφάσεις του ελληνικού λαού»

Και ζήτησε να δοθεί η ευκαιρία να απαντήσει άμεσα ο ελληνικός λαός στο ερώτημα «με τη δημοκρατία ή την εκτροπή;».

Παράλληλα προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κινήσεις για να διεθνοποιηθεί το ζήτημα παντού στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στον αριθμό των ονομάτων που έστειλε στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, τόνισε συγκεκριμένα:

«Στη Βουλή ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου. Αντί ο κ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για τα ευρήματα επί των παρακολουθήσεων προσπάθησε σε μια απόπειρα φτηνού αντιπερισπασμού να μου πει ότι δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή Ράμμου ενώ ήταν γνωστό ότι απευθύνθηκα στην αρμόδια αρχή με επιστολές μετά την επίσκεψή μου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η ανεξάρτητη αρχή δεν είναι μονοπρόσωπη, έχει διοικητικό συμβούλιο. Υπήρξε συνεδρίασή του για να απαντήσει στο αίτημα εγγράφως. Μου ενεχυρίασε επιστολή για να διευκρινίσω για ποιους ζητώ στοιχεία γιατί το σύνολο για τους οποίους υπήρχαν δημοσιεύματα ήταν μεγάλο. Επέλεξα 6 πρόσωπα από όλα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας με κριτήριο την ιδιότητά τους, τη θεσμική ιδιότητα. Δεν απευθύνθηκα ρωτώντας για δημοσιογράφους και επιχειρηματίες γιατί θεωρώ μείζονα θεσμική εκτροπή της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων να παρακολουθείται η ηγεσία» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.