Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε κλίμα συγκίνησης η “γαλαζοαίματη” τελετή

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών ολοκληρώθηκε, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο γιος του Κωνσταντίνου, Παύλος.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Από τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, παρούσα ήταν, εκ μέρους της Μεγάλης Βρετανίας, η πριγκίπισσα Άννα.

Από τους εν ενεργεία βασιλείς, παρευρέθη ο βασιλιάς Φελίπε με τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια, η βασιλομήτωρ και αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία, με τον σύζυγό της Χουάν Κάρλος.

Από τη Δανία, παρούσα ήταν η βασίλισσα Μαργκέτε, ο γιος της και διάδοχος, πρίγκιπας Φρέντερικ. Παρόντες, επίσης, ήταν ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος-Γουστάβος και η βασίλισσα Σίλβια, ενώ από τη Νορβηγία ο πρίγκιπας Χάακον και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν.

Από το Λουξεμβούργο ήταν ο μέγας δούκας Χένρι. Παρών, επίσης, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του Μαξίμα και η βασιλομήτωρ, πριγκίπισσα Βεατρίκη. Εκ μέρους του βελγικού οίκου παρέστησαν ο βασιλιάς Φίλιππος και η σύζυγός του βασίλισσα Ματθίλδη, ενώ από το Μονακό ο πρίγκιπας Αλβέρτος.

Από τη Σερβία οι πρώην βασιλείς Αικατερίνη και Αλέξανδρος, από τη Ρωσία η Μαρία Βλαδιμίροβνα και, τέλος, από τη Ρουμανία ο πρώην πρίγκιπας Ράντου.

Νωρίτερα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του βρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην κηδεία, επίσης παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Στην τελευταία του κατοικία στο κτήμα Τατοΐου οδηγήθηκε λίγο πριν τις 16:00 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος .

Ο ενταφιασμός έγινε δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως, εξάλλου, επιθυμούσε ο ίδιος.