Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ψευτογιατρού ο οποίος διώκεται για ανθρωποκτονίες και απάτη κατ’ εξακολούθηση

Τα στοιχεία του ψευτογιατρού μαζί με φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ, καθώς πυκνώνουν οι καταγγελίες πολιτών που έπεσαν θύματά του, τουλάχιστον 15 των αριθμό οι οποίοι έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και τελικά πέντε εξ αυτών απεβίωσαν.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

• απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και από κοινού, με ζημία που προκλήθηκε και σκοπήθηκε και υπερβαίνει το ποσό των 120.000 από κοινού και που οι δράστες με τις μερικότερες πράξεις τους απέβλεπαν στο συνολικό περιουσιακό όφελος που προκύπτει από την κατ’ εξακολούθηση τέλεση και την συνολική περιουσιακή βλάβη,

• ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,

• απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,

• βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού,

• νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τη μορφή της απόκρυψης όσον αφορά στη χρήση περιουσίας ή τον τόπο, όπου αυτή βρίσκεται, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα και που το αντικείμενο της νομιμοποίησης υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και που ο δράστης ασκεί τέτοιου είδους δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα,
οι οποίες φέρεται να τελέστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, τουλάχιστον από το έτος 2009 (Σχετική η από 20-01-2023: Παρουσίαση υπόθεσης εξαπάτησης σθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος 5 εξ’ αυτών…).

Πρόκειται για τον:
(επ.) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ον.) Διονύσιο του Επαμεινώνδα και της Αικατερίνης, γεν. 24-09-1957, στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας, καθώς και την αναγνώριση του ανωτέρω από άλλους παθόντες, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η περαιτέρω δράση του.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388370, 2310-388375, 2310-388424 και 2310-388425 του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και του υπασπιστηρίου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 16-07-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων».

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι ανησυχίες στελεχών της Αστυνομίας ότι τελικά θύματα εξαπάτησης του δράστη μπορεί να έχουν πέσει πολύ περισσότερα άτομα και αναμένουν νέες καταγγελίες, ύστερα και από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Οι ασθενείς που εξαπατήθηκαν από τον 66χρονο, αλλά και τον 72χρονο Γερμανό γιατρό συνεργό του, είναι από πολλές και διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Εκτός από τη ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, άμεσες θα είναι οι ενέργειες της ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες η οποία και θα ελέγξει εξονυχιστικά τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Επίσης, θα ανοίξουν οι λογαριασμοί και στενών συγγενικών προσώπων του ψευτογιατρού, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και με τη συμμετοχή της Interpol, για να εξευρεθούν και άλλα θύματα του 72χρονου Γερμανού γιατρού- συνεργού του, σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Πάντως η υπόθεση του ψευτογιατρού και του συνεργού του δεν απασχολεί πρώτη φορά τις αρχές, καθώς από το 2021είχε κληθεί από τις Αρχές για κατάθεση, μετά τις πρώτες καταγγελίες που είχαν γίνει γνωστές. Τότε ο 66χρονος είχε υποστηρίξει ότι δεν ήξερε ότι θα δημιουργήσει κάποιο κακό…

Στην κατάθεσή του, που είχε δώσει το 2021, φέρεται να υποστήριξε τα εξής στους αστυνομικούς: «Ήθελα να βοηθήσω αυτούς που απευθύνθηκαν σε εμένα. Είχα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο στην Αμερική για φυσίατρους» είχε πει.

Το ίδιο είχε γίνει και με τον 72χρονο Γερμανός, συνεργό του 66χρονου. Μετά από τη πρώτη καταγγελία και ύστερα από σχετική έρευνα του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τρεις φορές τον μήνα.