Νέα στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία- Συνάντηση Μπάιντεν- Ζελένσκι

Οικονομική βοήθεια 1,85 δισ. δολαρίων εξασφάλισε η Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει εμπλουτισμό του ήδη υπάρχοντος πολεμικού υλικού της, με Patriot, και βόμβες ακριβείας.

Αυτό έγινε γνωστό, ύστερα από την συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι δύο ηγέτες μετά τη συνάντησή τους, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ΗΠΑ και Ουκρανία έχουν στενή επαφή από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος.


Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος «κλιμακώνει τις βάναυσες επιθέσεις του» στην Ουκρανία όπως είπε. «Είναι τρομερό αυτό που κάνει. Δεν έχει δείξει την παραμικρή πρόθεση να σταματήσει τον πόλεμο» πρόσθεσε.

«Δεν θα μείνετε ποτέ μόνοι, θα υπερασπιστούμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος στον Β. Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος με τη σειρά του κατά τη συνέντευξη Τύπου ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό για την υποστήριξή τους. «Ιδιαίτερα τις τελευταίες 30 ημέρες του πολέμου, η Ουκρανία και οι ΗΠΑ έγιναν πραγματικοί εταίροι και σύμμαχοι», επεσήμανε ο Ζελένσκι.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι το σύστημα Patriot θα ενισχύσει «σημαντικά» την αεράμυνα της Ουκρανίας.