Μπάιντεν: Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τον Πούτιν, εάν αναζητεί έναν τρόπο για να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία

«Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τον Πούτιν, εάν αναζητεί έναν τρόπο για να βάλει τέλος στον πόλεμο. Δεν το έχει κάνει ακόμη», επεσήμανε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε έτσι θετικός σε συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, εάν ο τελευταίος «αναζητεί έναν τρόπο για να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία».

Ο Μπάιντεν ωστόσο ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο θα γίνει κατόπιν διαβούλευσης με τη Γαλλία και το ΝΑΤΟ, όπως είπε.

Παράλληλα, διεμήνυσε την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ για αρραγές μέτωπο με τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ, όσο η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία «Θα παραμείνουμε ενωμένοι για να αντιταχθούμε στην αγριότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν συμφώνησε με τα λεγόμενα του Μπάιντεν, τονίζοντας μεταξύ άλλων «δεν θα προέτρεπα ποτέ τους Ουκρανούς να δεχθούν έναν συμβιβασμό που θα ήταν απαράδεκτος για αυτούς σε σχέση με τη ρωσική επίθεση, γιατί αυτό δεν θα μπορούσε να επιτρέψει την οικοδόμηση διαρκούς ειρήνης», προσθέτοντας πως «οποιαδήποτε «εγκατάλειψη» της Ουκρανίας θα έθετε σε κίνδυνο την παγκόσμια σταθερότητα».