Ιράν: Φόβους για υποστήριξη της καταστολής των διαδηλώσεων από την Ρωσία εκφράζουν αντικαθεστωτικοί

Το ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν είναι έτοιμο να ζητήσει βοήθεια από την Ρωσία για την καταστολή των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα, αναφέρουν αντικαθεστωτικές πηγές.

Παράλληλα, η Τεχεράνη ζητά πληροφορίες από την Ρωσία σχετικά με το εύρος των διαδηλώσεων στη χώρα μέσω της αξιοποίησης πληροφοριών από την επικοινωνία στις Δυτικές χώρες.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ δήλωσε κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Συντονιστή Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Κίρμπι, ότι η Μόσχα είναι πιθανό να υποστηρίζει την Ισλαμική Δημοκρατία στο ζήτημα, έχοντας γνώση από την δική της εμπειρία κατά το παρελθόν.

Αρχικά, η ίδια κατηγόρησε το Ιράν για υποστήριξη προς την Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας. Κατόπιν έστειλε μήνυμα προς την Τεχεράνη να σταματήσει την πολύνεκρη καταστολή των διαδηλώσεων.

Από την πλευρά του, ο Τζον Κίρμπι επιβεβαίωσε τις δηλώσεις της Καρίν Ζαν-Πιέρ, αναφερόμενος στην βοήθεια της Ρωσίας προς το Ιράν για την υποστήριξη της καταστολής των διαδηλώσεων, καθώς και για την σύμπραξη Μόσχας και Τεχεράνης στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ανεξάρτητες πηγές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν ξεπερνά τους 400, την ώρα που το θεοκρατικό καθεστώς υποβαθμίζει τον αριθμό.