Ανδρουλάκης: Σε ζητήματα διαφθοράς, όπως αυτά που έχουν προκύψει, δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις

Στο θέμα της Εύας Καϊλή αναφέρθηκε όπως είναι φυσικό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του σήμερα στη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

«Δεν έχω δεσμεύσεις και γραμμάτια σε κανένα. Δεν θα συμβιβαστώ με όσους πλήγωσαν την παράταξη στο παρελθόν. Κι αυτό είναι μια σταθερή αξιακή θέση της παράταξης.

Συμπεριφορές που φρενάρουν τη πορεία ανόδου της παράταξης δεν θα γίνουν ανεκτές. Όποιος δεν έχει τη διάθεση για κοινό αγώνα δεν θα είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης της παράταξης στις εκλογές» τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση η οποία μέσω του εκπροσώπου της Γ. Οικονόμου άσκησε κριτική στον ίδιο και το κόμμα του αναφορικά με το σχόλιο ότι η Εύα Καϊλή λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ.

«Αφού την χρησιμοποίησαν γι΄ αυτό, προετοιμάζοντας μεταγραφή αεροδρομίου, τώρα η ΝΔ κάνει ότι δεν τη γνωρίζει. Συνδέουν τη δική μου παρακολούθηση με την ποινική υπόθεση που έχει προκύψει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη υπογράμμισε ότι επιλέγει να πάει σε εκλογές στο σκοτάδι, ωστόσο έστρεψε τα βέλη του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως και στα χρόνια διακυβέρνησης του τελευταίου επιχειρήθηκε η ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης και έγιναν παιχνίδια με τους θεσμούς, όπως είπε.

«Γι’ αυτό καλό θα ήταν, σε αυτήν τη νέα εποχή, να μη μας κουνούν το δάχτυλο. Διότι εμείς παίρνουμε καθαρές αποφάσεις. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο ούτε του κολλητού ούτε του ανιψιού. Ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας μπορούν να «μας κουνούν το δάκτυλο».

Ο κ. Ανδρουλάκης επίσης εξήγησε γιατί δεν διέγραψε νωρίτερα την Ε. Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ είπε:

 «Και μια απάντηση για τους μετά Χριστόν προφήτες, σε όσους αναρωτιούνται γιατί δεν προχώρησα στη διαγραφή της πιο πριν. Η υπόθεση διαφθοράς για την οποία ερευνάται η κυρία Καϊλή έγινε γνωστή την Παρασκευή.

Όλοι μας τότε μάθαμε την εμπλοκή της και αυτό το μείζον γεγονός απαιτούσε την ακαριαία πολιτική μου αντίδραση. Υπενθυμίζω ότι όταν έκανε τις απαράδεκτες δηλώσεις της για το Κατάρ, την αποδοκίμασα δημόσια. Ένας πολιτικός αρχηγός οφείλει με τις αποφάσεις του να εκπέμπει πολιτική ουσία και όχι παραπολιτική».

Επανέλαβε τέλος την απόφασή του να μην συμπεριλάβει εκ νέου την κ. Καϊλή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επόμενες ευρωεκλογές και έχει ενημερώσει γι΄ αυτό την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.