Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη- Τσίπρα στη Βουλή- Αποχώρησε ο πρώτος

Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η σημερινή κόντρα στη Βουλή μεταξύ Κ. Μητσοτάκη και Α. Τσίπρα, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της άρσης απορρήτου των επικοινωνιών και το νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ.

Μετά το τέλος των ομιλιών των δύο αρχηγών, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε επίμονα από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο ενδεχόμενο να έχουν παρακολουθηθεί οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

 «Όταν τελειώσετε, όταν κατεβείτε κάτω, θα απαντήσω» του είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν κατεβαίνω, περιμένω απάντηση», είπε αρχικά ο κ. Τσίπρα και στη συνέχεια διέκοψε την δευτερολογία του. Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τόνισε πως εφόσον είχε τριτολογήσει ο πρωθυπουργός, δεν θα μπορούσε να ξαναπάρει τον λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντάει πως βάσει του κανονισμού της Βουλής έχει το δικαίωμα να ζητήσει οποιαδήποτε στιγμή θέλει ξανά τον λόγο, καθότι πρόκειται για συνεδρίαση που γίνεται στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου, χωρίς να αρνείται βέβαια ότι εθιμοτυπικά ο πρωθυπουργός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

Ο κ. Μητσοτάκης εν τέλει δήλωσε πως δεν γνωρίσει απολύτως τίποτα για πιθανή παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και αποχώρησε από το Κοινοβούλιο.

Το γεγονός αυτό, πυροδότησε το κλίμα, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν «ντροπή» και «αίσχος».

Αμέσως πήρε τον λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας: «Δεν παρακολουθούνταν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ, αλλά από το κακόβουλο λογισμικό; Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να μην μας απαντήσει. Είναι κρίσιμες οι στιγμές, δεν παίζουμε με την ασφάλεια της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε απάντηση, επειδή του ζήτησα να παραιτηθεί εάν αποδειχτεί ότι ψεύδεται. Δεν μπορούμε να συζητάμε με όρους πολεμικής επικοινωνίας., Η στιγμή της αποχώρησής του θα τον ακολουθεί για πάντα» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.