Τσίπρας: Να σπάσει η σιωπή, να υπάρξει το θάρρος στις γυναίκες να καταγγείλουν περιστατικά έμφυλης βίας- Να φτιάξουμε δομές

Μήνυμα για το σπάσιμο της σιωπής εκ μέρους των γυναικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και με δηλώσεις του ανέφερε:

«Επισκέφθηκα το Κέντρο με στόχο να σας ενθαρρύνω, να σας συγχαρώ και να δεσμευθούμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να επεκταθούν αυτές οι δομές.

Γυναικοκτονίες είχαμε πάντα αλλά δεν είχαν αυτή την ένταση και δεν ήταν ορατές. Και για αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτήν τη συνολική συνειδητοποίηση του προβλήματος, να την αξιοποιήσουμε σε δύο κατευθύνσεις.

Να σπάσει η σιωπή, να υπάρξει το θάρρος στις γυναίκες να καταγγείλουν περιστατικά έμφυλης βίας και δεύτερον να φτιάξουμε δομές. Δομές συμβουλευτικές, ξενώνες φιλοξενίας. Γιατί άντε καταγγέλλεις. Πού πας μετά; Κυρίως να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, αυτό είναι πιο δύσκολο, στην απονομή της δικαιοσύνης» υπογράμμισε συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ακόμα ότι «το μεγάλο θέμα στη χώρα μας είναι από τη μια ο κατακερματισμός στις υπηρεσίες, συμβουλευτικές, φιλοξενίας, πρόληψης, και από την άλλη είναι ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης».

Εκτιμά επίσης ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος «για παρεμβάσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας με κρατική ευθύνη, είτε κεντρικά είτε από τους δήμους».

«Έχουμε να κάνουμε και πολύ δουλειά στο πεδίο και μέσα στην οικογένεια. Δηλαδή πρέπει να σπάσουμε και τις αιτίες που δημιουργούν την ενδοοικογενειακή βία. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει με τον τρόπο που διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας. Όσοι έχουμε αγόρια κυρίως αλλά όχι μόνο. Αν αυτό δεν σπάσει μέσα στην καθημερινότητά μας, στη ζωή μας, μέσα στο σχολείο, δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί», δήλωσε, επισημαίνοντας όμως πως «το τελευταίο διάστημα υπάρχει περισσότερο θάρρος, καθώς έχει αναδειχθεί το πρόβλημα αυτό, το οποίο κρυβόταν κάτω από το χαλί στις οικογένειες μέσα, στη κοινωνία μας» κατέληξε.