Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ για Τουρκία: Δεν θα πάρει τα F-16 όσο έχει θέσεις αντίθετες στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ για Τουρκία: Δεν θα πάρει τα F-16 όσο έχει θέσεις αντίθετες στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ

Ξεκάθαρος ότι με τη σημερινή στάση που κρατάει η Τουρκία, δεν πρόκειται να αποκτήσει από τις ΗΠΑ τα F-16, εμφανίστηκε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο γιός του Μπομπ Μενέντεζ, σημείωσε ότι η Άγκυρα έχει πλέον υιοθετήσει θέσεις που είναι αντίθετες με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

«Όσο συνεχίζει να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, δεν βλέπω τον λόγο να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές της να αποκτήσει πρόσβαση στο F-16. Αυτό ισχύει τώρα. Ελπίζω ότι η Τουρκία θα κινηθεί προς μια πολύ καλύτερη κατεύθυνση, αλλά μέχρι να το κάνει δεν βλέπω κανένα λόγο να την υποστηρίξω στις προσπάθειές της να προμηθευτεί τα F-16», υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε επίσης τη Τουρκία ως μια δύναμη αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να διασφαλίζουμε ότι έχουμε τοποθετήσει τα κατάλληλα ‘προστατευτικά κιγκλιδώματα’ στην Τουρκία και την κυβέρνησή της, ώστε να γίνει ένας καλύτερος σύμμαχος και καλύτερος γείτονας με την Ελλάδα και την Κύπρο» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο βουλευτής των Δημοκρατικών ανέφερε ότι η ΗΠΑ έχουν ως βασική αποστολή την επίλυσή του.

«Ο τρόπος που εξοικειωθήκαμε με το Κυπριακό ήταν από ανθρώπους που έπρεπε να εγκαταλείψουν τις κατεχόμενες περιοχές του νησιού κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Όπως οι Κουβανοί παππούδες μου, έπρεπε να μετακομίσουν και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και ενώ είναι ιδιαίτερα πετυχημένοι άνθρωποι και σημαντικοί παράγοντες στην κοινότητά μας, στο τέλος της ημέρας, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επανένωση της Κύπρου, στην οποία οι άνθρωποι αυτοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας» επεσήμανε, προσθέτοντας «Αυτός είναι, λοιπόν, ο μακροπρόθεσμος στόχος. Οι προσπάθειες συνεχίζονται για να φτάσουμε εκεί. Αυτή είναι η σημαντική αποστολή που έχουμε ως σύμμαχος της Κύπρου και της Ελλάδας» κατέληξε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ.