Μπλίνκεν: Η Ρωσία φέρει την τελική ευθύνη για το τραγικό συμβάν στην Πολωνία | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μπλίνκεν: Η Ρωσία φέρει την τελική ευθύνη για το τραγικό συμβάν στην Πολωνία

Tην τελική ευθύνη για την πτώση του πυραύλου στην Πολωνία καταλογίζει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Με δηλώσεις του ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας, τόνισε από την Μπανγκόκ:

«Όποιο κι αν είναι το συμπέρασμα της έρευνας, ξέρουμε ήδη το μέρος που φέρει την τελική ευθύνη για αυτό το τραγικό συμβάν: η Ρωσία», σημείωσε, στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής των ηγετών του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού.

«Αυτό που βλέπουμε κάθε μέρα σήμερα, είναι πως η Ρωσία ρίχνει βροχή πυραύλων στην Ουκρανία, επιδιώκοντας να καταστρέψει τις κρίσιμες υποδομές της, θέτοντας στο στόχαστρο την ικανότητα της Ουκρανίας να κρατάει ανοικτά τα φώτα, να διατηρεί τη θέρμανση και η χώρα να μπορεί να ζήσει και να πάει μπροστά», πρόσθεσε.

Επανέλαβε την πάγια θέση της Ουάσιγκτον για πλήρη στήριξη της Ουκρανίας, η οποία όπως είπε, έχει δικαίωμα να αμυνθεί «και είμαστε δεσμευμένοι να την υποστηρίξουμε».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συναντήθηκε σήμερα με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα, και αναφερόμενος στο περιστατικό στην Πολωνία ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να αξιολογεί την κατάσταση και να μοιράζεται τις νέες πληροφορίες από κοινού με την Ουκρανία για το συμβάν.