Μητσοτάκης: Θέτω ως στόχο στις εκλογές του 2023 η Αχαΐα να είναι γαλάζια- Η πολιτική μας δικαιώνεται | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μητσοτάκης: Θέτω ως στόχο στις εκλογές του 2023 η Αχαΐα να είναι γαλάζια- Η πολιτική μας δικαιώνεται

Ως στόχο να επικρατήσει η ΝΔ στο νομό Αχαΐας στις εκλογές, έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βραδινή του ομιλία στην Πάτρα.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν βλέπει την Ελλάδα με κομματικά γυαλιά, στρέφοντας την προσοχή της μόνο σε περιοχές όπου πλειοψηφούν οι φίλοι της. Το αντίθετο. Έχω την ελπίδα και θέτω ως στόχο ειδικά εδώ στην Αχαΐα η ΝΔ στις εκλογές του 2023 να είναι πρώτο κόμμα και η Αχαΐα να είναι γαλάζια», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Το κριτήριό μας είναι ο ρόλος που ο κάθε τόπος μπορεί να έχει για τη νέα Ελλάδα του 2030. Η Αχαΐα πρωταγωνιστεί σε αυτό το σχέδιο. Με αποτελέσματα που πείθουν και ενώνουν. Το διαπιστώνω παντού. Είναι αλήθεια ότι ποτέ άλλοτε δεν γνωρίσαμε τόσες πολλές κρίσεις σε τόσο λίγο χρόνο. Κι όμως σε ένα τέτοιο δυσμενές περιβάλλον η πατρίδα μας όχι μόνο στάθηκε όρθια αλλά ανέβηκε ψηλότερα, αυξάνοντας το δημόσιο πλούτο, μειώνοντας την ανεργία, στηρίζοντας το μέσο εισόδημα» πρόσθεσε.

Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του «Οι Έλληνες πληρώνουν σήμερα λιγότερους φόρους και εισφορές όπως είχαμε δεσμευτεί. Πληρώνουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ όπως είχαμε δεσμευτεί. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε δύο φορές και θα αυξηθεί μία ακόμη και η πολιτεία επιδοτεί το ηλεκτρικό ρεύμα τη θέρμανση, τα καύσιμα, υψώνοντας αναχώματα στην εισαγόμενη ακρίβεια», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιτυγχάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην οικονομία, με παράλληλη απομείωση του χρέους. «Η πολιτική μας δικαιώνεται», υπογράμμισε.

«Όλα αυτά είναι μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί όπως ίσχυσαν και εφαρμόστηκαν όλες οι φοροελαφρύνσεις για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί τον Ιούλιο του 2019 και κάποιες ακόμα όπως η κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές μέχρι τις 800.000 ευρώ. Μαζί και το ψηφιακό κράτος. Προσχολική εκπαίδευση, το νέο σχολείο με τις πρώτες προσλήψεις εδώ και μία δεκαετία 24.700 εκπαιδευτικών, διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, εξειδικευμένη επαγγελματική παιδεία. Και τα πανεπιστήμιά μας απελευθερωμένα από το βραχνά του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου» είπε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, απάντησε στα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση για το καλάθι του νοικοκυριού, σημειώνοντας με δεικτικό τρόπο: «όσοι απαξιώνουν το μέτρο «να πάρουν το ακριβό τους κουβαδάκι και να πάνε να παίξουν αλλού».

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Πάτρα, με επίσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το πρωί, και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.