Καιρός: Βροχές και καταιγίδες και αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Συνέχιση της κακοκαιρίας και αύριο, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, προβλέπει η ΕΜΥ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά, μέχρι το μεσημέρι θα επικρατούν σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ από το απόγευμα θα περιοριστούν στη Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι έντονες, ενώ πιθανή είναι και η εκδήλωση χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί εντάσεως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται έντονες βροχές κατά διαστήματα. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάση 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς.

Γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 15-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 12 έως 15 βαθμούς, και στην Κρήτη από 12 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με ένταση 6-7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί έντασης 5-6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάση 4-5 μποφόρ.