Δανία: Νίκη της Κεντροαριστεράς με παραίτηση της νικήτριας Μέτε Φρέντερικσεν | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Δανία: Νίκη της Κεντροαριστεράς με παραίτηση της νικήτριας Μέτε Φρέντερικσεν

Νίκη εξασφάλισε η Κεντροαριστερά στις εκλογές της Δανίας, αυξάνοντας την ισχύ της μετά τις εκλογές του 2019.

Συγκεκριμένα, οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν 50 από τις 179 έδρες του Κοινοβουλίου της χώρας, ενώ ο συνασπισμός του οποίου η ίδια ηγείται αποσπά 87 έδρες. Μάλιστα, ο πολιτικός συνασπισμός κερδίζει επιπλέον τρεις έδρες από τα Νησιά Φερόε και την Γροιλανδία, φτάνοντας τις 90 έδρες.

Σε φωτογραφία που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μέτε Φρεντέρικσεν έγραψε «ευχαριστώ», προσθέτοντας ότι είναι «πολύ ευτυχής».

Παραίτηση της Φρεντέρισκεν

Ωστόσο, παρά τη νίκη στις εκλογές και την αύξηση των ποσοστών της, η Μέτε Φρεντέρικσεν παραιτήθηκε από Πρωθυπουργός. Ειδικότερα, η 44χρονη πολιτικός επισκέφθηκε το παλάτι Amalienborg στην Κοπεγχάγη όπου υπέβαλε την παραίτησή της στη Βασίλισσα Μαργαρίτα Β’.

Πλέον ο λόγος περνά στη Βασίλισσα της χώρας, η οποία θα επιλέξει τον αρχηγό του κόμματος που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης της χώρας.

Σημειώνεται ότι πρόθεση της Μέτε Φρεντέρικσεν ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης σε συνεργασία με άλλα κόμματα, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες στηρίζονταν στη στήριξη της Αριστεράς σε μία κυβέρνηση μειοψηφίας.