Γεωργιάδης: Γύρω στις 15 Δεκεμβρίου το «εορταστικό καλάθι» | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Γεωργιάδης: Γύρω στις 15 Δεκεμβρίου το «εορταστικό καλάθι»

Εορταστικό καλάθι προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γωργιάδης, στην ΕΡΤ1, ώστε να επέλθει μεγαλύτερη συγκράτηση των τιμών.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ γύρω στις 15 Δεκεμβρίου και αναμένεται να έχει διάρκεια περί τις 2 με 3 εβδομάδες. Το καλάθι αυτό θα περιλαμβάνει πρωτίστως προϊόντα όπως κρέατα και γλυκά, και εξετάζεται εάν θα προστεθούν και άλλα προϊόντα.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το γεγονός πως ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές επισκέπτονται την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis, προκειμένου να βρουν τα πλέον φθηνά προϊόντα είναι ενδεικτικό της ανάγκης των καταναλωτών να βρουν τα φθηνότερα προϊόντα. Τη συγκεκριμένη πλατφόρμα επισκέπτονται κάθε μέρα περίπου 350.000 καταναλωτές και συγκρίνουν τιμές προϊόντων. Παράλληλα, κάλεσε τους καταναλωτές να συνεχίσουν να ψωνίζουν από το «καλάθι του νοικοκυριού» ώστε με αυτόν τον τρόπο να συγκρατηθούν ή και να πέσουν περαιτέρω οι τιμές προϊόντων.

«Μεγάλο μέρος των καταναλωτών ψωνίζουν από το «καλάθι του νοικοκυριού» και γι’ αυτό τον λόγο οι βιομηχανίες επώνυμων προϊόντων θέλοντας να κρατήσουν τους πελάτες τους, αναγκάζονται αντί να αυξήσουν τις τιμές, να τις μειώσουν σε ποσοστό 5 ή 10%» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.