Τρεις νεκροί και καταστροφή δύο λωρίδων κυκλοφορίας από έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Ισχυρό πλήγμα στη γέφυρα της Κριμαίας κατάφερε η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε τουλάχιστον δύο λωρίδες του οδικού της τμήματος και προκάλεσε τον θάνατο τριών ατόμων.

Οι αναλυτές συγκρίνουν το γεγονός με την βύθιση του Ρωσικού καταδρομικού Moskva πριν από λίγους μήνες στη μαύρη θάλασσα, κάτι που προκαλεί πλήγμα και στο γόητρο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από την πλευρά της η Μόσχα, κάνει λόγο για μια έκρηξη ενός παγιδευμένου οχήματος το οποίο σύμφωνα με αυτήν προκάλεσε και τη φωτιά αυτή που ξέσπασε στη γέφυρα.

«Στις 06:07 στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία», ανέφεραν μεταξύ άλλων τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η ρωσική επιτροπή ερευνών ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της έκρηξης.

«Πιστεύεται ότι ήταν επιβάτες ενός αυτοκινήτου που βρίσκονταν κοντά στο φορτηγό που εξερράγη. Τα πτώματα δύο θυμάτων, ενός άντρα και μιας γυναίκας ανασύρθηκαν ήδη από το νερό και αναγνωρίστηκαν» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν έχει δώσει εντολή για διενέργεια έρευνας προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς στη γέφυρα, όπως αναφέρει το Interfax.